Appelsin/Citronkage med mandellåg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er en super lækker kage. Den er meget let at lave, og er dejlig både som et stykke kage – eller dessert med en kugle god vanilleis til. Skallen fra appelsin og citron `eksploder´ på den skønneste vis i munden når man spiser den,

Dette skal du bruge til dejen:

  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 75 g smør
  • saft fra 2 appelsiner
  • saft fra 1 citron
  • Lidt citronskal og appelsinskal
  • 2 spsk piskefløde
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver

Først pisker du æg og sukker godt, den smeltede smør piskes med. Citron og appelsin saft og fløde tilsættes. Mel og bagepulver sigtes i til sidst.

Blandes godt og puttes i en smurt springform og bages i 35 minutter ved 150 grader.

Mandellåg

  • 100 g mandler
  • 40 g smør
  • 50 g sukker
  • 1 spsk piskefløde

Smut og hak mandlerne groft (eller køb dem færdig behandlet)

Smelt smøret og vend både mandler og de andre ingredienser i. Kom den kogende blanding oven på kagen, og sæt igen i ovnen i 20 minutter.

Lad afkøle helt inden den til sidst pyntes med noget smeltet chokolade .

Velbekommen og UHM

 

 

Del med andreFacebookTwitterGoogle+

Kommentarer (2)

  1. Lizzi Høgsberg

    Lyder superdejlig og nem.. Vil prøve den i morgen torsdag. :)

    Svar
    1. annika (Forfatter)

      Fortæl endelig hvad du synes om den. Her i familien synes vi den er virkelig lækker.

      Svar

Skriv et svar til Lizzi Høgsberg Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>