Blomme marmelade med chili, ladrids og kanel

 

Blommemarmelade

Indrømmet. Det er en lidt særpræget sammensætning – Men det skulle da prøves.

Det var ikke mange blommer mit blommetræ nåede at give inden fuglene spiste det hele, så er det jo godt at have en gavmild svigermor med et træ som fuglene ikke ligeså godt kunne lide som vores.

Jeg har brugt:

  • 600 g blommer
  • 1 dl sukker
  • 1/2 dl eddike
  • 1 stærk chili
  • 1 tsk ladridspulver
  • 1 kanelstang
  • 1/4 tsk malatin til marmelade
  • 1 tsk sukker til jævning

 

Chilierne fintsnittede jeg, og alt blev hældt over i en gryde hvor det fik lov at koge i en halv times tid med kanelstangen.

Da blommestykkerne var så smattede som jeg kan lide, fiskede jeg kanelstangen op, og blandede melatin og 1 tsk sukker og hældte i marmeladen og rørte godt, så den kunne jævne. (Tricket med at have en underkop stående parat i fryseren, så du kan se hvor meget marmeladen stivner inden du hælder det på glas virker altså genialt)

Marmeladen bliver hældt på skoldede eller atamon skyllede glas. Der blev cirka halvanden glas marmelade ud af portionen

Det blev en rigtig lækker marmelade med godt med bid, og en markant smag af ladrids og kanel. Jeg glæder mig til i weekenden hvor svigermor kommer og skal smage på sine blommer – om hun er tilfreds med resultatet ;o)

Velbekomme

Del med andreFacebookTwitterGoogle+

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>