Det lyserøde madbrød

 

Det lyserøde madbrød

Dette lyserøde madbrød er lidt grænseoverskridende at sætte tænderne i. Vi har en klar forestilling inde i vores hoved om hvordan et stykke brød skal se ud.

Men da jeg så en tilsvarende opskrift på dette brød – så kunne jeg ikke modstå fristelsen til at prøve det. Jeg har ændret meget i det, for originalen var rimelig usund kun med hvidt mel, og ingen korn overhoved, så jeg satte mig for at prøve at lave en lidt sundere udgave af det. Her er resultatet:

Ingredienser til 2 brød:

  • 2 små rødbeder
  • 1 mørk hvidtøl
  • 3 1/2 dl varmt vand
  • 25 g gær
  • 1/2 spsk honning
  • 100 g havregryn
  • 50 g hvedemel
  • 750 g grahamsmel
  • 1/2 dl olie
  • 1 håndfuld frisk timian fra haven
  • 1 spsk salt

Pynt:

  • Frisk timian
  • Havsalt

Sådan gør du:

Skræl og riv rødbederne groft og sæt dem til sideSæt en stor skål i din dejmaskine, og kom øl, vand og smuldret gær i den. Tilsæt honning og lidt af melet. Når det hænger en smule sammen kommer du rødbeder, olie og timian der er befriet for stænglen i sammen med salt i blandingen. Nu skal du bare blive ved med at komme mel i lidt af gangen. Lad maskinen stå og arbejde med dejen i ligeså lang tid som du kan holde ud at høre på den. Jo længere tid den ælter – jo bedre hævet brød får du.

Stil dejen til hævning i minimum en time tildækket, eller til den er hævet op til dobbelt størrelse.

Beklæd din bagepande med bagepapir og form dejen til to aflange brød som du lader stå og hæve på bagepladen. De skal igen have lov til at stå og hæve op. Dette tager minimum en time.

Tag en skarp kniv og skær nogle fine ridser på tværs af brødet, og drys gavmildt timian, og lidt mere sparsomt med havsalt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bag dine lyserøde brød i 25 minutter ved 200 grader.

Velbekomme ;o)

Rødbedebrød


Del med andreFacebookTwitterGoogle+

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>