Èn dej- Masser af dejlig brød

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Af én og samme dej fik jeg lavet 10 store pølsehorn, 35 små med cocktailpølser og 1 franskbrød. Nu er madpakken reddet til langt ud i fremtiden.

 

Jeg brugte:

  • 12 dl vand
  • 1 pakke gær
  • 5 tsk salt
  • 1 spsk olie
  • 100 g hvedemel
  • 850 g grahamsmel
  • 200 g havregryn
  • 350 g rugmel
  • 1 pk kyllingepølser fra Rema 1000
  • 1 pk kyllinge cocktailpølser fra Rema 1000
  • evt ketchup og sennep blandet sammen og smurt på dejen, men det gjorde jeg ikke. Smag og behag er forskellig,
  • 1 æg til pensling
  • Solsikkekerner til topping på franskbrød

 

Sådan gjorde jeg.

Gæren røres ud i den lunkne vand i min svigermors geniale og oldgamle brødmaskine, salt tilsættes sammen med olie. Havregryn og hvedemel tilsættes, og dernæst over en længere periode både grahamsmel og rugmel. Brød bliver bedre og bedre for hvert kvarter du bruger på at ælte dejen. Den må meget gerne stå og ælte i sammenlagt tre kvarter hvis du har tålmodighed til det. Når konsistensen er fin, og den er meget godt gennemæltet sættes dejen til hævning til dobbelt størrelse. En cirka tid er en time, men hvis brødet har brug for mere tid – så må du give det mere tid.

Først tog jeg nogle klumper dej og rullede tyndt ud, og skar dem i trekanter der kunne bruges til henholdsvis de almindelige pølser og cocktailpølserne. Så rullede jeg pølserne ind i dejen fra den brede side først, så de blev pæne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da jeg havde rullet omkring alle pølserne, var der stadig dej tilbage til et dejligt franskbrød. Det kom i formen og fik lov at stå og hæve sammen med alle pølsehornene.

Igen skal du vente til brødene er godt hævede før du bager dem. Det tager sin tid, nogle gange timer – men igen er det brødet der bestemmer. Da jeg blev for utålmodig satte jeg dem foran brændeovnen – det hjalp ;o)

Tænd ovnen på 175 grader.

Det første der var bage klar var franskbrødet. Jeg penslede det med æg og dryssede det med solsikkekerner. Det fik ca. 20 minutter i ovnen, hvorefter jeg tog det ud af formen og gav det 5 minutter ekstra så der også kom lidt farve på siderne

Nu var det de små pølsehorns tur, de blev penslet og bagt i ca 15-18 minutter til de var gyldne og fine.

De store skulle have cirka 20 minutter

Nu er der masser af billig mad til madpakken. Jeg tror at hele denne portion måske har kostet 40 kroner incl pølser.

Velbekomme.

 

Del med andreFacebookTwitterGoogle+

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>