Foccacia med timian og rosmarin

Foccacia med timian og rosmarin

Et madbrød der er hurtig overstået rent arbejdsmæssig – Men det tager TIMER at lave.

Men det er tiden og de få penge værd det koster. Vi havde krydderurterne i urtehaven, og melet købte vi på tilbud, så det har højest kostet en rund 10ér at lave.

Ingredienser

Dette er stort set det eneste der skal bruges til dette dejlige og mættende madbrød.

 

  • 6,5 dl vand
  • 1 dl olivenolie
  • 20 g gær
  • 1 kg hvedemel (Jeg bruge halvt almindelig hvedemel, og halvt tippo 000)
  • 15 g havsalt
  • Masser af frisk timian og rosmarin
  • Havsalt
  • Olivenolie

Sådan gør du:

Lunken vand og olie blandes i røremaskinen, og gæren tilsættes. I kommes hvedemel og salt og æltes i rigtig lang tid. Dejen fik 20 minutter i min svigermors 30 år gamle køkkenmaskine – der stadig kører som en drøm ;o)

Det er meget vigtigt at dejen bliver æltet meget godt igennem.

Lad dejen hæve tildækket i skålen i mindst 3 timer. Dejen hæver op til mange dobbelt størrelse.

Olier din bradepande, og vend forsigtigt dejlen over i den, og få den til at dække hele pladen. Hæld lidt olie over over brødet, og smør det ind i overfladen af brødet..  Træk bladene af rosmarin- og timian kvistene, og drys det gavmildt ud over dit brød. Drys lidt ekstra havsalt over og tryk det forsigtigt ned i dejen. Stil det til hævning tildækket igen i mindst en time.

Bag det i cirka 25 minutter, eller til det er gyldent. Hvis det ikke er helt færdigt i bunden, skal du måske tage det ud af formen og bage det lidt mere.

Velbekomme

.

Del med andreFacebookTwitterGoogle+

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>