Frokostboller

Frokostboller

Til 16 boller skal du bruge:

  • 3 dl lunken vand
  • 1 1/4 tsk salt
  • 1/2 pakke gær
  • 2 tsk pesto
  • 1 revet gulerod
  • 100 g havregryn
  • 100 g hvedemel
  • 300 g grahamsmel
  • 50 g 5 korns blanding
  • 150 g kød eller pålægs rester skåret i meget små tern
  • lidt citronsaft
  • Til pensling:
  • 1  æg
  • sesamfrø

Frokostboller

Sådan gør du

Gæren røres ud i det lunkne vand, hvorefter de våde ingredienser hældes i. Resten æltes i lidt ad gangen. Jo længere tid det bliver æltet i maskinen, jo bedre vil det hæve. Så vær meget gavmild med din og din dejmaskines arbejdstid.

Når dejen er blev fin og bolledejsagtig, skal den stå og hæve tildækket en times tid.

Nu formes de til 16 boller og hæver i yderligere en halv time eller til de er store og fine.

Bollerne pensles med et sammenpisket æg, og drysses med sesamfrø.

Bages nu i 15 – 18 minutter til de er gyldne, og der kommer en hul lyd når du banker dem i bunden.

De er meget lækre at spise lune, men også gode og mættende i madpakken.

Velbekomme

Del med andreFacebookTwitterGoogle+

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>