Groft fuldkorns franskbrød

Grovbrød

2 stk

  • 6 dl kærnemælk/vand
  • 1/2 pk gær
  • 100 g havregryn
  • 50 g 5-korns blanding
  • 200 g hvedemel
  • 100 g rugnel
  • 300 g grahamsmel
  • lidt olie
  • Til pensling
  • 1 æg
  • sesamfrø

Sådan gør du

Gæren røres ud i mælken, saltet tilsættes sammen med havregryn, korn, hvedemel og rugmel. Lidt olie hældes I, og resten af melet kommes i over lang tid. Min dej fik lov at stå og ælte i røremaskinen i omkring en halv time, hvor den bare fik lidt mel engang imellem, indtil konsistensen blev til en franskbrødsdej. Det gør ikke så meget hvis dejen er lidt lind – den skal nok blive fin alligevel.

Den blev sat tildækket til hævning til den var ca. dobbelt størrelse. Det kan tage en halv time, det kan tage en hel – eller to- Det vigtigste er at vente til brødet er hævet færdigt. En franskbrødsdej har ikke ur på.

Dejen kommes i to smurte rugbrødsforme, og får lov til at hæve igen, til de fylder rugbrødsformene.

Når de er blevet store nok pensles de med sammenpisket æg, og drysses med lidt sesamfrø, solsikkekerner, græskarkerner, birkes – eller hvad man nu lige har i nærheden.

Brødet er sundt, nærende – Og virkeligt billigt ;o)

Velbekomme

 

 

Del med andreFacebookTwitterGoogle+

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>