Grove kiks

Grove kiks

Det er mit første forsøg med bagning af kiks.

Det var meget let, men samtidig rimelig tidskrævende, jeg tror næsten jeg brugte en time på det,  men jeg vil gerne bruge tiden på noget lækkert og sundt til at forsøde hverdagen med. Men det var sandelig tiden værd.

Den lidt hårde kiks med den dejlige smag af kommen  – det kan vi godt vænne os til her i huset

de er EKSTREMT mættende.

Dette skal du bruge til 20 store kiks

  • 4 dl rugmel
  • 4 dl hvedemel
  • 2 spsk kommen
  • 2 tsk salt
  • 3/4 dl olie
  • 2 dl kærnemælk

Jeg begyndte med at blande det hele i min dejmaskine. Man kan godt lave dejen her, men den bliver først god at arbejde med når den får masser af din håndvarme. Det er en MEGET tør dej. så derfor er det ikke nødvendigt med ekstra mel ved siden af.

Dejen tages lidt ad gangen, og rulles så tyndt ud som du overhoved kan, den er meget god til at gå fra hinanden, så måske skal du have en lille smule vand på fingrene når du ælter dejen sammen med fingrene. Stik dine kiks ud i den størrelse du vil have, jeg valgte nogle store drikkeglas, de var meget store, men det passer lige med at man tager en enkelt kiks  og så er denne lille sult væk.

Når dine kiks ligger på bagepladen, skal du prikke dem meget tæt med en gaffel.

Grove kiks

Bag i en meget var ovn – cirka 225 grader i mellem 8 og 14 minutter, alt efter tykkelse og diameter. Når de er gyldne er de færdige.

Når de er HELT kolde kan du komme dem i en lufttæt beholder, og så holder de sig lige til du har spist dem.

Velbekomme

Del med andreFacebookTwitterGoogle+

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>