Sundere havregrynsmuffins

havregrryns muffins

Når man er på kur, men alligevel har lyst til at få noget sødt, da er disse muffins ideelle. Jeg har skiftet det halve af melet ud med rugmel, og skåret ned i både sukker og og smør, men meget op for krydderierne, så de har masser af smag. De er også fine til en lille dessert i madpakken eller efter aftensmaden.

Nok til 15 store muffins

  • 3 1/2 dl kærnemælk
  • 150 g havregryn
  • 50 g hvedemel
  • 50 g rugmel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk kardemomme
  • 2 æg
  • 75 g sukker
  • 75 g smeltet smør

Sådan gør du:

Bland havregryn og mælk og lad det stå og trække i 10 minutter

Pisk æg og sukker og bland det med havregryn og smeltet smør.

Melet tilsættes og der røres meget grundigt til det hele er blandet

Dejen hældes i 15 muffinsforme og bages ved 200 grader i  cirka 18 minutter til de er gyldne.

Velbekomme.

 

 

 

 

Del med andreFacebookTwitterGoogle+

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>