Krydrede kødboller med bulgur salat

Krydrede kødboller med bulgur salat

Ca 40 små kødboller

  • 500 g hakket oksekød
  • 4 fed hakket hvidløg
  • 1 hakket løg
  • ½ hakket bundt persille ( Eller lidt af det der ligger i fryseren fra høsten i sommer)
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 lille dåse tomatpure
  • 1 tsk paprika
  • 1 hakket Chili efter smag
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt koriander
  • salt og peber
  • Olie til stegning

Kødboller

Bulgur salat:

  • 1 Kop bulgur
  • 1 1/2 kop vand
  • salt
  • 1 reven rødbede
  • 1/3 agurk i små tern
  • 1/2 peberfrugt
  • citronsaft
  • balsamico eddike
  • 1/2 bundt hakket persille
  • salt

 

Det første du skal gøre er at koge bulguren i det saltede vand, og stille den i køleskabet så den kan nå at køle ned.

Alle ingredienserne til kødbollerne blandes godt sammen i en skål. Jeg valgte at bruge køkkenmaskinen, så kunne den gøre arbejdet for mig. Farsen blev blandet så den var rigtig blød og smidig at arbejde med. Formes til kødboller og steges i rigelig olie på en pande. Jeg lod dem ligge og dryppe af på et stykke køkkenrulle bagefter, så vi ikke skulle spise al den overskydende olie.

Bulgursalat:

Bulgur, agurk, rødbede, peberfrugt og persille blandes i en skål, smages til med citronsaft og balsamico og lidt salt. Det er ufattelig enkelt – Og smager ufatteligt godt.

Ren win win. ;o)

Velbekomme

Kødboller

 

Del med andreFacebookTwitterGoogle+

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>