Lipperts aubergine fad

Lipperts auberginefas

Det skal du bruge:

  • 500 g hakket skinkekød
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 frisk chili ( fx Jalapeneos eller en anden ikke helt vild stærk chili)
  • 3 spsk citronsaft (Bare fra plastikflasket)
  • 2 spsk kinesisk soya
  • 1 terning oksebouillon
  • 1/2 tsk sort peber
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 1/2 aubergine
  • 3 tomater
  • 3 kviste frisk timian
  • 3 kviste frisk rosmarin
  • 1 tsk tørret mynte

Sådan gør du:

Først skal kødet ristes rigtig godt med soya og citronsaft og en oksebouillon terning, sort peber og spidskommen ristes med. Den sidste tid skal hakket løg og hvidløg og chili ristes med.

Auberginen og tomaterne skæres i tynde skiver, et lag af hver lægges i bunden af en ildfast skål. der tilsættes 1 spsk citron over grøntsagerne, sammen med lidt frisk rosmarin og timian, og lidt tørret mynte. Et lag kødsovs kommes over, og dernæst et nyt lag med Auberginen, tomater, citron, og krydderurter.Til slut lægges endnu et lag kødsovn.

Der hældes en kop vand over retten, låget sættes på skålen, og sættes ind i en 175 grader varm ovn i cirka 45 minutter MED låg, hvorefter den fik 15 minutter i ovnen UDEN låg. Lad det stå og trække i 10 minutter inden servering.

Serveres fx med bulgur og en god grøn salat og et godt brød.

Smagen er meget middelhavsagtig. Mynten giver det en smag man eller ikke ser så tit.

Suppen der ligger i bunden er rigtig god udover den kogte bulgur.

Det er ikke nogen køn ret – men den smager virkelig godt ;o)

Hele retten har vist kostet omkring 25 kroner.

Mums

Velbekomme

 

Del med andreFacebookTwitterGoogle+

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>