Skarpe syltede rødbeder

Krydderier til syltede rødbeder

Af denne portion fik jeg 2 et halvt glas syltede rødbeder. Det sidste glas fyldte jeg op med masser af hvidløgs fed og en del små bitte chilier der var tilbage på planterne inden de skulle vinternedlægges  – så jeg brugte de samme krydderier, den samme lage og de sidste rødbeder til en hel anden sylte genre.

Ingredienser

  • 1 kg rødbeder
  • Vand og salt til kogning
  • 1/2 liter eddike
  • 300 g sukker
  • Peberrod på størrelse med din tommeltot
  • Ingefær på størrelse med din tommeltot
  • 30 gram friske chili i alle mulige styrker
  • 3  tsk nelliker
  • 3 tsk hele koeiander
  • 3 tsk fennikelfrø
  • 6 kanelstænger
  • 3 stjerne anis
  • 3 kardomomme kapsler

Sådan gør du:

Skyl rødbederne godt. Skær bund og top af, men lad skrællen sidde på. Kog dem møre i letsaltet vand (1 spsk salt pr liter vand). Prøv dig frem med kogetiden, det kan variere meget fra 20 til 60 minutter alt efter størrelse. Når de er færdigkogt hældes vandet fra, og koldt vand overhældes og hældes fra igen. Nu kan du under den kolde hane let gnide skrællen af. Det er legende let.

Skold 3 glas, og sæt din lage bestående af eddike og sukker over, og kog den godt igennem.

Riv din peberrod og Ingefærl på den grove side af råkostjernet og kom det i bunden af glassene.

Tag nu alle de andre krydderier og kom ovenpå.

Chilierne snittes og kommes i med frø og det hele. (Det er kun de to hele glas rødbeder disse chilier skal fordeles i – det sidste glas får sine egne hele chilier i)

Skær rødbederne i så store stykker du vil have dem og fyld de to glas så meget som du overhoved kan. Pres godt med en ske eller med fingrene, så du ikke kan klemme flere derned. Hæld den kogende lage over de to fulde glas. Luk glassene godt. Efter lidt tid burde du høre en sjov lyd fra glasset, og så er glasset sluttet helt tæt og vakum lukket. Nu kan det næsten holde sig uendeligt. Men hvis glasset IKKE er vakuum lukket, skal du huske at opbevare det på køl.

Nu til det sidste glas.

 

Alt er det samme som rødbederne, bortset fra at der ikke er ligeså mange rødbeder tilbage, og der skal ingen skiveskårede chili i. Men jeg skrællede halvanden hvidløg og lagde dem i en tallerkren. Så fandt jeg en masse små chilier som jeg ikke vidste hvad jeg skulle bruge til, hvor jeg fjernede stilkene og lave et snit i toppen så lagen kan trække ind i dem, og til sidst tog jeg de sidste rødbeder og blandede det hele godt sammen inden jeg fyldte det i glasset med krydderierne, og til sidst hældte lage på. Jeg glæder mig til at smage resultatet. Lækkert så det i hvert fald ud.

Lad det hele stå og trække i en uges tid, og så er det……

Velbekomme

 

hvidløg, chili og rødbeder

 

 

 

 

Del med andreFacebookTwitterGoogle+

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>