stegt andelår

Andelår

Det var et helt festmåltid. Det skal jeg lave meget oftere. Jeg troede ikke rigtig at det var muligt at lave de billige tilbuds andelår til noget godt. Jeg har altid hørt at de var tørre og kedelige – men det kan jeg dementere….. ;o)

2 personer

  • 2 andelår
  • 4 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 10 cherry tomater (Jeg har en masse en fryseren fra drivhuset i sommer, de er meget velegnede)
  • Frisk rosmarin
  • Et par glas rødvin

Kartofler:

  • Kartofler
  • Frisk oregano
  • Frisk rosmarin
  • Salt
  • Oliven olie

Sovs:

  • Piskefløde
  • 1/4 hønse bouillon terning
  • Et sjat soya sauce
  • 1/2 tsk sukker
  • Marizena jævner

 

Rødkålssalat:

  • Rødkål
  • 1 appelsin
  • Lidt solsikkekerner
  • Balsamico eddike.

Vejen til den perfekte middag:

Læg andelårene i et ildfast fad med låg, og drys med salt og peber. Pil hvidløgene og skær dem over på tværs og kom dem på kyllingen. Skræl løget og del dem i kvarter og læg dem ved siden af kyllingen. Tomater og rosmarin kommes oven i. Til sidst noget rødvin. Sæt låget på og kom det i en kold ovn, og lad det stege i ca 2 timer ved 180 grader.

Andelår

Kartoflerne skæres i både og kommes i en frostpose, oreganoen hakkes fint og kommes i posen sammen med salt og olivenolie. Posen rystes godt så det bliver blandet grundigt. Hældes i et ildfast fad og steger med den sidste time, med rosmarinen ovenpå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter to timer hældes væden fra kødet gennem en si ned i en gryde, og koges igennem med piskefløde, bouillon, soya og sukker. Jævnes med marizena.

Mens du laver sovsen får kødet og kartoflerne lov til at hygge sig lidt på max varme, så anden får sprødt skind.

Rødkålen snittes fint, og appelsinen skæres i småstykker. Et par enkelte stykker bruges til at presse ud over salaten. Solsikkekerne smides over og balsaminco eddike.

Nu er der kun at sige

VELBEKOMME

Vi var så heldige at få andelårene på tilbud til en rund tier pr stk, så hele dette festmåltid har ikke engang kostet os 30 kroner ialt.

 

 

 

 

Del med andreFacebookTwitterGoogle+

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>