Sursød syltede chili stykker

sursød syltede chili stykker

Vores første forsøg med at dyrke chilier er lykkes meget bedre end vi havde turde håbe på. Der bliver ved med at komme flotte farvede chili både inde i vindueskarmen, i drivhuset og lidt ude i haven.

Vi har frosset mange hundrede frugter, og vi har givet alle vores venner og bekendte alle de frugter de kan spise, men jeg synes også det er synd bare at fryse det hele, så vi har eksperimenteret lidt med hvad man ellers kan lave med de lækre og farvestrålende frugter. Her er det nyeste tiltag:

chilier fra haven

Sursød syltede chili stykker

Det skal du bruge:

En masse chilier i forskellige styrker farver og former

  • 4 dl almindelige billig eddike
  • 5 spsk sukker
  • 1 helt hvidløg
  • 4 spsk citronsaft
  • lidt balsamiko eddike
  • salt, peber efter behag
  • 4 tsk hele korianderfrø
  • 2 tsk hel sort peber
  • 2 tsk hele nelliker
  • 1 par stænger hel kanel

 

slicede chili

Gør som følger:

Lav en lage af eddike, sukker, citronsaft, balsamico salt og peber, og lad det stå og hygge sig på kogepunktet.

Så skære du chili ud i ringe, og hvidløg i tynde skiver (Hvis du er ligeså pivet som mig – så er det tilladt at tage et par engangs handsker på)

 

Skyld og skold glassene, så du er sikker på at der ikke er nogle bakterier tilbage.

Så fylder du først lidt koriander frø i glasset, dernæst nogle peberkorn og lidt nelliker. Den hele kanel kan stå op ad siden på indersiden af glasset.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fyld så glasset TOTALT op med dine chili og hvidløg. Pres dem ned med en gaffel så der ikke er for mange lufthuller.

 

Hæld nu den kogende lage over dine chilier, og sæt låget på så hurtigt som muligt. Nu dannes der vakuum i glasset, og du behøver ikke spekulere mere på holdbarhed.

Lad chilierne stå og trække en uges tid inden de bliver prøvesmagt. DET ER VILDT STÆRK, OG HELT VILDT GODT

 

Velbekomme

 

 

 

 

 

Del med andreFacebookTwitterGoogle+

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>