Syltede grønne tomater

IMG_1575

Jeg har rokeret rundt på mine tomatplanter, hvilket resulterede i at der er mange af de små grønne tomater der er faldet af. Da jeg synes at det er forfærdelig synd at få god mad til at gå til spilde har jeg prøvet at kaste mig ud i at lave nogle syltede grønne tomater. Det er super enkelt og hurtigt. Jeg har ingen decideret opskrift, jeg har bare proppet alle mulige gode ting i et glas, og forsøgt at få det så lækkert så muligt.

 

  • Eddike
  • Salt
  • Kanel stang
  • Sukker
  • Sorte peberkorn
  • Hele Nelliker
  • Kardemomme kapsler

 

IMG_1573

Tomaterne rives på alle sider på det fineste rivejern huset kan præstere, det gør at væden trænger igennem skindet og ind i tomaterne.

Alle øvrige ingredienser koges i en gryde.

Glassene skoldes og tomaterne fyldes i, og lagen hældes over.

Jeg har lært af Camilla Plum at hvis man sætter glassene ind i en 110 grader varm ovn,  (lad låget sidde løst) –   og venter på at det bobler lystigt derinde, så er det lige til at skrue låget fast, så vakuumet slutter tæt. Jeg vendte de brandvarme glas på hovedet efter jeg havde kogt dem i ovnen, og det virkede perfekt.

Jeg havde ikke troet at grønne tomater kunne smage så godt ;o)

 

 

 

Del med andreFacebookTwitterGoogle+

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>